Položili jste si někdy jednoduchou otázku,
na základě čeho si v obchodech vybíráme potraviny?
Britští výzkumníci toto udělali a zjistili zajímavou věc:
Při nákupu potravin se většinou řídíme touhami, ne skutečnými potřebami.
To je velmi smutná věc, protože tím dáváme tvůrcům reklam zelenou v možnosti manipulovat s naším vědomím a následně i penězi.
Přišlo se ale i na to, že stále větší počet z nás má tendenci číst informace na obalech potravin a navíc se přednostně zajímat o obsah aditiv, neboli tzv. "éček".
A to je dobrá zpráva.
Také čtete etikety?
Jste přesvědčeni, že se v jednotlivých názvech vyznáte?
A máte jistotu, že jejich kombinace jsou bezpečné?
Možná v tomto okamžiku vyvstává otázka, zda vůbec existuje na této planetě někdo, kdo je schopen dát jednoznačnou a uspokojivou odpověď.
Není se co divit - aditiv se v potravinářství používá stále více, jejich celkový počet jde do tisíců.
Přečtěte si, co si o tom myslím, na https://martinjelinek.eu/2011/11/bezpecna-ecka/