. . můžeme si koupit zdraví???

02.05.2011 22:00

Hezký den všem odběratelům Průvodce wellness,

člověk v celé historii svého vývoje neustále hledal možnosti a způsoby, jak opečovávat svoje tělo tak, aby chátralo pomaleji a bylo méně nemocné.
   S vývojem civilizace a měnového způsobu života se stále častěji vkrádaly do myšlenek otázky, zda je možné si zdraví i koupit.
      Nemluvíme o tom, že by někdo byl schopen vynalézt zázračnou pilulku, která by vyřešila všechny problémy světa (i když si to i v dnešní době přeje podivuhodně velká část populace).
   Podléháme krátko- i dlouhodobým trendům, které si s námi - lidmi- hrají vlastní šachovou partii. Jednou je to skupina léků nové generace ovlivňjící fungování jednotlivých pochodů v buňkách, jindy zase módní vlna doplňků stravy s obsahem spektra ne nezajímavých složek ovlivňující pochody v buňkách odlišným způsobem. 
    Wellness průmysl nás zahlcuje stále modernějšími technologiemi regenerující unavené tělo, vlna new age naopak metodami orientující se duchovním směrem.
    Všichni nás souhlasně přesvědčují, že právě jejich postupy jsou tou jedinou možností, jak svoje zdraví podpořit správným způsobem. A chtějí za to pochopitelně peníze - mnohdy nemalé.
    Existují názory, které nás přesvědčují o nezbytnosti vlastnictví hromady peněz nezbytných ke koupi ztraceného zdraví.
    Jiné názory naopak hlásají, že hmotným bohatstvím si zdraví nekoupíme. Někteří se zaměřují na kouzelné slovíčko "prevence", jiní zase "léčba".
 Svět je jedno velké mraveniště protichůdných názorů na to, jak vlastně žít.
                                   Mít peníze či nemít?
                                Být (zdravý/á) či nebýt?
 Můžeme vidět, jak se lidé bez peněz dožívají vysokého věku a v průběhu života je žádné civilizační nemoci netrápí. Jsme také velmi snadno schopni najít jedince finančně "za vodou", kteří zbytečně umírají o padesát let dříve.
  Je tedy možné si zdraví koupit či nikoli?
Nesnadná toť otázka s nejednoznačnou odpovědí.
  Všem informacechtivým zájemcům o tuto problematiku oznamuji, že byla vydána kniha "Kupme si zdraví", při jejímž psaní jsem málem o zdraví přišel (...pokus o vtip, neberte vážně, stále se cítím vcelku fajn :o).
   Čekáte-li seznam produktů a metod, které si po přečtení knihy koupíme a budeme zdravější, zklamu Vás - takové know-how skutečně nevlastním a ani nejsem přesvědčen, že existuje.
  Společně nahlédneme do zákoutí fungování našeho mozku, kde se skrývá poslední neobjevený vesmír a budeme hledat důvody, proč se někteří z nás celý život potácejí od jednoho problému ke druhému a jiní při zdánlivém dodržování stejných pravidel proplouvají životem plni zdraví a entusiasmu.
     Více na www.kupmesizdravi.cz


Přeji pohodový den

Mgr. Martin Jelínek
www.kurzyatac.cz
www.facebook.com/mgrmartinjelinek
www.martinjelinek.eu

 

© 2010-2012 WebMaster a-dvorak@seznam.cz

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode