... cvičení nebo plastiky??

20.06.2011 14:48

 

Hezký den všem odběratelům Průvodce wellness,

nedávno si můj kamarád - trenér ve fitku - postěžoval, jakým způsobem přišel o dlouholetou klientku. Mladou slečnu ve jejích 21 letech začal trénovat čtyřikrát týdně proto, aby "vypilovala" postavu k dokonalosti. Hubnout nebylo třeba, celý trénink byl zaměřen na formování postavy a rekreační zlepšení fyzické výkonnosti.
Výsledky byly viditelné na první pohled (což dokládaly zvědavé pohledy ostatních cvičících). Pouze na některých "problematických" místech (hýždě a stehna) by zvídavý pozorovatel mající v oku míry všech světových top modelek našel něco, co by s velkou drzostí a neomaleností nazval
"nedokonalost".
Přiznejme si, že tyto partie umí být v mnoha případech skutečně "záškodnické". Problém je ale spíše na straně psychiky než fyzické nedokonalosti, která by měla bít do očí.
S rozvojem moderních metod ovlivňující životní styl všech "wellnessáků" vstoupily do marketingového boje i plastičtí chirurgové nabízející v oblasti redukce tuku kromě liposukcí i jiné, méně bolestivé a nebezpečné metody.
Mladá klientka mého známého se nechala přesvědčit, že partie, se kterými už nekolik let bojuje, účinně vyřeší lipolýza. Téměř nebolestivá metoda injekční aplikace fosfatidylcholinu do inkriminovaných míst způsobí, že tukové buňky se rozštěpí na menší části, které krev rychle odplaví.
Metoda účinná - co do účinnosti je schopna do "kapsy" strčit i moderní ultrazvukové kavitace.
Metoda bezpečná - s výjimkou několika kontraindikací se není prakticky čeho bát. Fosfatidylcholin je látka získávaná ze sóji, běžně se používá i v doplňkové výživě.
Metoda POHODLNÁ - slabý hlásek v hlavě mi našeptává, proč mám léta trápit svoje tělo na sportovišti, když za týden po ošetření mi několik injekcí "spraví" tělo mnohem viditelněji.
Tato situace posloužila jako skvělý studijní materiál - pohled do temných zákoutí našeho mozku, kde se rozhoduje o věcech jako je
"vypadat či nevypadat (skvěle)",
"cvičit nebo necvičit",
"být fit nebo nebýt"...
Zkratovité jednání, při kterém se hodí za hlavu několikaleté snažení, skvělá fyzická kondice - vše jen s výsledkem "vypadat dobře".
Nemá samozřejmě smysl hledat "viníka", který manipuluje s našimi emocemi ve snaze vytáhnout nám z kapes pár drobných navíc. Jediným provinilcem v našem životě jsme my sami - ne firmy snažící se vydělat na kráse a zdraví.
Nikdo jiný než my sami nerozhoduje o tom, kam se náš život bude ubírat.
My jsme ti, kdo tvoří vlastní realitu - a pokud nám emoce našeptá, že musíme vypadat dokonale, proč takovému vábení nepodlehnout?
Mladý člověk sice obtížně chápe, že krása je pomíjivá, ale rozumu by už mohl mít dost na to, aby si nastavil hranice...

Přeji pohodový den

Mgr. Martin Jelínek
www.kurzyatac.cz
www.facebook.com/mgrmartinjelinek

www.martinjelinek.eu

© 2010-2012 WebMaster a-dvorak@seznam.cz

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode